Urintankar ner innan tjälen!


I anslutning till vårt dass gräver vi ner två glasfibertankar a´ 1000 liter vardera. (Tack Stefan)! Här ska vi samla urin från kretsloppsdasset. Vår kommun godkänner spridning på odlingsmark efter sex månaders hygienisering och spädning. Hygienisering innebär att tanken ställs av så att innehållet lagras i minst sex månader. För spridningen på våra odlingar planerar vi att använda en gammal ogrässpruta.
 
Vi bestämde oss för att handgräva gropen. Det tog sin tid för marken är mycket stenig och under ligger hård och grusig lera. Jordhackan kom väl till pass. Ett mycket bra redskap. Som referens tog det en och en halv arbetsdag för oss två att gräva gropen.

Lysings urskog- en liten oas i Holaveden.

 

I lördags gjorde vi ett kärt återbesök i Lysings urskog som är ett litet men vackert reservat inte så långt från oss. Reservatet bildades på 30-talet och är en rest av skogarna i Holaveden. Att hitta skog som är opåverkad av människan är i princip omöjligt så här lång söderut men det här är nog så nära man kan komma. Här finns arter som är beroende av kontinuitet, död ved och andra faktorer som bara finns i gammelskogar. Taket är högt med upp till fyrtio meter höga tallar och det finns gott om luft mellan träden. Ett ihärdigt knackande från hackspettar hördes också under hela besöket.

Trasig pappspänning "fixad."

Pappspänningen i stora rummet på andra våninen var både vattenskadad och trasig. Vi valde att använda masonit som spikades upp. En tredje person fick snabbt byggas ihop för att få upp de stora skivorna. På snedtaket behölls pappen då den var i bra skick. Nästa steg var att måla taket. Lisa blandade limfärg och målade under veckan. En postitiv överraskning var att taket blev en aning vågigt så att karaktären påminner om pappspänt tak. Det känns skönt att äntligen ha ett fixat tak. Efter att ha tagit bort golvmattorna kan vi slutmöblera rummet.

RSS 2.0