Jan poserar i sin nya tröja.

 
Vinterns stora stickprojekt är äntligen avslutat och Jan kan börja använda sin julklapp. Modell med raglan ärm, mönsterstickning och polokrage. Lite växtfärgat i mönstret. /Lisa

Det gror i lådorna.

Tranorna har anlänt och första blåsippan slagit ut. I måndags drog jag igång årets förodling av tomat, chilli, aubergin, basilka, diverse kål, sparris, purjo och jordmandel. Idag, fyra dagar senare, singlade vita snöflingor ner och la ett tunnt täcke över trädgården. Samtidigt tittade de första hjärtbladen upp i odlingslådorna. Snabbt ut i vedbon för att såga och hugga. De små måste ha värme. /Lisa

Mera hönsgård.

Ytterligare en helt fantastisk helg med bra snickarväder. Medan grannens hönor kacklade i fjärran fortsatte vi med hönsgården: Vi försöker bygga så billigt som möjligt. Som botten har vi "plintar" av marksten så att vi kommer ovanför marknivå med stolparna. Sen sätter vi stående 2"4 som är återvunnet emballagevirke. De liggande brädorna är impregnerat virke som vi fick i samband med att vi hämtade gratis stängsel. Det var många pinnar som for åt alla håll innan vi fick dit alla kryss så att hörnet stod av sig självt. Nu är det bara att bygga på! Som vanligt är katten med och inspekterar. Hon och grannkatten Lisa använder vallgraven som skyttegrav när de rivaliserar.
/Jan

Nu drar det snart igång! Vi började med att hämta fem ton hästgödsel.

Bönderna på andra sidan E4 har dragit igång så smått med kultivering och vi blev inspirerade. Vi får dock vänta ett tag till innan jorden rett sig. Vår väg är i alla fall bra just nu och vi passade på att hämta två lastbilslass med hästgödsel. Första lasset var blandat med spån och doftade kompost. Pigga maskar fick vi på köpet. Hoppas de kommer gilla sitt nya hem! Åtta tunga lass med traktorvagn blev det. Lyckades nästan köra fast minin då åkern var blötare än jag trodde. När mörkret lagt sig var ekipaget parkerat inomhus och vi var båda ganska möra i kroppen.
/Jan

Första spadtaget till hönsgården.

Tjälen är ur marken och vi kan återuppta våra markarbeten. I helgen har vi grävt en vallgrav runt den kommande hönsgården. Nästan runt. Det är gott om sten och tar sin tid. En liten bit återstår. Här och där hittades rester av den gamla gården i form av stängselpinnar. Både Sacha och den rivaliserande grannkatten var mycket nyfikna på vad vi höll på med. Fortsättning följer.

RSS 2.0