Lilla Brun, Lilla Grå och Lilla Vit.

Fem veckor fyllda fick dom för första gången komma ut för fotografering. Det är ännu svårt att avgöra om det blir tuppar eller hönor. Vi kallar dom för tillfället efter deras färg. Mamma Pinglan var lite orolig under fotograferingen men fick snart tillbaka sina ungar.

200 majs utplanterade.

Med den här sommaren ska nog majsen kunna mogna på friland. I veckan fick de flytta ut från växthuset till landet där den får samsas med ärtor och bönor. Ärtorna har också fått sina växtstöd. Vi använde grenar från granen som fälldes i vintras.

Golv och grund i stora rummet del 1.

Från början tänte vi bara byta en del av golvet men skadorna var mer omfattande än vi trodde. Även om golvet var ok så var bjälkarna under dåliga och trossbotten så gott som uppäten. För att smidigt få bort golvbrädorna så hela som möjligt införskaffades en tigersåg Fördelen med denna är avverkningen och att man vid sågning kan böja bladet för att komma åt att såga av spikarna mellan golvbrädan och den bärande bjälken. Under tiden som Jan lossade golvbrädor lassade Lisa ut spån och trossbotten. Vi har bestämt oss för att ändra till en sluten grund som i köket. Vi har vanan inne sedan förra sommaren och tror oss fixa detta lätt som en plätt.
 

Hjälmar på!

Tidigt uppe som vanligt. Onsdag morgon möttes Lisa av en tråkig syn. Frostnypet gräs! Inte så stor skada i landet men några squash- och pumpaplantor så gott som döda. Inte för sent att så några nya i växthuset men förargligt ändå. Nu är det skyddshjälm på natten som gäller.

Kycklingarna två veckor gamla.

Nu börjar vi bli lite mer aktiva och behöver en större bur som det går att flaxa och springa i. Vi gränsar av med hönsnät och en dörr som fanns l ladugården. Mamma Pinglan håller koll på ungarna och håller dom varma. Maten består av krossat korn, vete, havre blandat med kraftfoder, ett hackat kokt ägg om dagen, lite potatismos och grönt från trädgården.

Grönt är skönt.

Perfekt väder för odling så här långt och det växer så det knakar. Ogräsen är någotsånär i schack och det börjar bli dax att bädda med täckmaterial. I helgen har vi slagit våra vallar. Vi samlar allt gräs i en stor hög vars tyngd gör att gräset snabbt börjar komposteras.

RSS 2.0