Sten mot sten.

Vi bryter upp den gamla förfallna stensättningen och ersätter den med annan sten. Humusrik jord grävs bort och tippas på åkern. Vi får leta i gårdens alla hörn efter sten som åtminstone är platt på en sida. Extra tunn sten behövs för att täcka dräneringsslangen som ligger bara någon decimeter ner. Kärran som vi köpte på loppis är guld värd och sparar på ryggen eftersom man kan låta stenarna ligga kvar i marknivå.En kvarnsten passade bra som avslutning på spolbrunnen.
 

Nu galer dom också.

Vi var så glada över våra unghönor Krakel, Guldlock, Moneypenny, Vitamin och tuppen James. Så satte förvandlingen igång och plötsligt var det tre tuppar. Krakel och Vitamin gal ikapp med en något förvirrad 007. 

Tid för tranbär.

Ett och ett växer de och gärna en bit ner i vitmossan. Efter första ordentliga frostangrepp är det dags att börja plocka. Det tar sin tid men sylten blir försvinnande god. Hittade ett recept kryddat med malen kanel och la till en extra spets med hjälp av malda nejlikor: ca 2lit bär, 2dl  H2O och 6dl socker får koka ca 10min och skummas sedan av, tillsätt 1/2 tsk av vardera kanel och nejlikor eller efter smak. Konservering och förtjockningsmedel ingår i själva bären. /Lisa
 
 

RSS 2.0