Stavgång till Trehörna.

Till vår förtjusning hittade Jan vegetarisk ravioli på burk. För att få anledning att äta denna utsökta rätt måste vi nu ut på tur för hemma kan man ju inte äta färdigmat. Vi måste också försöka träna lite eftersom vi anmält oss till Vasaloppet. I brist på snö blev det stavgång med stopp för ravioli vid Trehörnasjön. Två mil stavgång. Sälen nästa.

Plåt- och väggarbeten i traktorgaraget.

När man är två går det undan. Under tiden som Jan snickrade spikreglar och klädde utsidan med asfaboard satte Lisa isolering och råspont på insidan. Sedan spikade Jan upp klädselbrädor medan Lisa rätade spik. Virket är till största delen begagnat. En del kommer från samma hus och resten från två andra. Åter till inredningen. När väggarna skulle kläs med plåt kom den efterlängtade kantviken till stor nytta. Vi har även hunnit fylla i en sula med slutgiltig betong inne i garaget för att komma upp i samma nivå som kubbgolvet.

Ett nytt år i hönsgården.

 
Lagom till nyår började det dyka upp ägg av storlek XS i redena. Sedan dess har även de äldre hönorna börjat värpa så nu har vi även M och L i omeletten. Småäggen kommer från sommarens nykomlingar Agda & Magda. Två bruna, tama och mycket rymningsbenägna kamrater. Resten av kycklingarna blev tuppar varav två hamnade i grannens frysbox. Den tredje, Dino, behöll vi och syns i sista bilden.

RSS 2.0