Röja lätt med Röjalätt.

 
De första vagnarna av den här typen tillverkades i Duvebo under andra värdskriget. De tillverkades senare i Mariannelund under namnet Röjalätt. Den här individen började sin historia hos vår granne Ingemar som röjt sten med den på flertalet åkrar runt omkring Boet och ända bort till trakterna kring Gränna. Den kördes ända in på sjuttiotalet och torde vara en av de sista i bruk. Stenröjare blev snabbt omoderna när grävmaskinerna blev smidigare. Stenröjningen blev också dyr i förhållande till avkastningen som marken kunde ge. Förra året fick vi förtroendet att ta över den här vagnen. Efter en veckas röjning, lyft, bärgning och med tillfälliga hjul står den nu hos oss. Stort tack för förtroendet!

Novemberskörd.

Idag tjuvtittade jag på jordärtskockorna underifrån. Skördeklara! Normalt tar vi upp dem på våren mars-april, men de senaste åren har skörden varit minimal. Sorkarna som också gillar skocka har hunnit kalasa i sig det mesta under vintern. Kanske bättre att skörda under senhösten. /Lisa 

Fokus på garaget.

Nu har vi fått upp innerväggar i den mekaniska verkstaden. 32mm grangolv så att det håller för att skruva upp tunga saker. I taket bred pärlspont och en hålkälslist som övergång. En enkel lucka upp på loftet har också hunnits med. Det känns alltid trevligt att se en vision växa fram. Nu måste dock klädselbrädorna upp och det fort. Talgoxarna har nämligen lärt varandra att våra asfaboardskivor är bra som byggmaterial. De är och noppar bort små bitar och när de väl börjat går det undan. Lika bra för det går inte att sätta in fönster utan att riva ställningen.

RSS 2.0