Lappa och laga.

Symaskin är något jag ville ha under första halvan av mitt vuxna liv. Till slut tog jag mig råd att köpa en begagnad och det skulle naturligtvis vara en likadan som man plågade och skjöt nålar med i mellanstadiets syslöjd. Till en början användes den till att sy diverse utrustning som behövdes för mitt frilufsande och upplevande. Seriöst: Alla ska äga en symaskin. På några minuter fixar man till ett par byxor med hål på knäna så att de håller ett tag till. Det är inget fel på dom annars. Jag tog tyget från ett par "offerbyxor." Bra för miljön och plånboken.
/Jan

En intensiv finlandsresa.

 
Jans morbror Tauno i Finland gav bort sin Fiat och det är ju klart att vi tog hand om den! Resan dit var dock lång och på vägen dit lastades därfär en traktor på i Bollnäs så att lastbilen inte gick på tomme. Efter att ha åkt Umeå Vasa med Wasaline tillbringades en frinatt på hotell. Resan gick därefter vidare för avlastning av traktor i Kuni och pålastning av fruktträd i Lepplax. Sedan styrdes bilen till Idensalmi där ett par dagar förflöt med bärgning och umgänge. Resan gick därefter vidare för en frinatt i Rovaniemi och vidare till Holgers Traktormuseum i Svartbyn för pålastning av bandtraktor. Sedan fick Jan sova hos Anna där han sov som en gråsten. Anna gav bort en massa äppleträd. Tack! På vägen hem hann Jan få lite inspiration på Lycksele Skogsmuseum. Väl hemma skulle allt lastas av och organiseras. Träden fick en del skador på grund av en storm i Finland och vi får se nästa år hur de klarade sig.
 

Lite isigt blev det i natt.

Lisas väderkänningar stämde. Måste ha varit precis under nollan i natt. Lite isigt här och där i morse, men skadorna verkar inte jätte stora. Nu hoppas vi på lite mer sommar så kanske majsen hinner mogna till slut. 

RSS 2.0