Nu har vi torrt om fötterna!


Jan (och vårt kontor) har varit på jobb i Finland. Därför bloggar vi detta inlägg lite i efterhand. Så här gjorde vi klart dräneringen.

Dikena runt huset som var ca 50cm djupa kläddes in med markduk så att den låg med minst 30cm överlapp. Vi skulle få ner det nya avloppet, två dagvattenbrunnar och dränering. Eftersom sträckan blir ganska lång på den ena dräneringsslingan satte vi en extra spolbrunn på husets baksida. Dagvatten och dränering går ner i sandfång innan inkoppling på det gamla avloppet. Efter att ha kopplat ihop rören hälldes lite singel i och rörens lutning justerades. Mer singel hälldes i. Ett och ett halvt lastbilslass gick det åt.

På framsidan lutar marken mot huset. I det värst drabbade hörnet har vi gjutit en platta för att leda vattnet ut och bort från huset. Ena spolbrunnen gjöts också fast i plattan. På resterande delen av framsidan sänktes gräsmattan som mest tre decimeter. Nu har vi tagit första steget för att rädda husets grund. Vi vet att det finns en hel del syll som är i behov av översyn och att vi troligen har en mullbänksgrund där delar av golvet är i mycket dåligt skick. Nästa sommars stora projekt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0