En liten rensning på getberget.

Nu är det lätt att se diverse saker som ligger på marken. Efter att ha hittat en massa vackra föremål började jag sondera terrängen efter mer svårfunna saker som till exempel taggtråd. Jag drog i ett hönsnät och därunder låg en hel hög med lämningar från tidigare ägare. Kanske brukar man inte bli så glad men nu är det mer en fråga om kulturminnen än skräp. Nåja. En gammal sko kanske inte skvallar om mer än skostorlek men det finns en massa andra spännande saker.
TITTARFRÅGA:
Vet någon vad de väldigt högsmala hinkarna kan ha använts till?
en
Kan förzinkad plåt bli så mycket vackrare? En del av de här föremålen ska få nytt liv som odlingslådor. En gammal tank kan bli en sarg till örtagården. Finns det något vackrare än grönska och rostig zinkplåt? Det känns också mer genuint att hitta saker på sin egen gård än att gå till skroten.

Kommentarer
Postat av: Cajsen

Hej, vi har just en sådan högsmal liten hink i Haväng. Den var mycket snillrikt apterad under en stor slipsten som hängde i en ställning av trä som tidens tand så småningom helt utplånade. Slipstenen och den lilla hinken lever vidare som prydnader i trädgården.
Lycka till med fortsatta fynd!
Cajsen

2013-01-09 @ 14:31:01
Postat av: Cajsen

Att se skönhet i en gammal hink
högsmal och av zink
Det är en gåva
det vill jag lova
influensainfluerad poet i Malmö

2013-01-10 @ 11:27:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0