Vår första skördemarknad.

En självhushållningsodling ska helst ge lite överskott. Det har varit en bra sommar i år och på grund av att vi inte har tillräckligt med el för att driva en frys hinner vi inte med att ta vara på allt. En del har sålts på torget men i framtiden vill vi sälja mer direkt från gården. Förra helgen kände vi på förutsättningarna. Vi började med att tillverka skyltar. Tidigt på valdagen slog vi till och skyltarna placerades på strategiska platser- alla pekande mot vår gård. Inte långt därefter hittade första besökaren in. Sedan var det jämn ström hela dagen och vi skördade allt eftersom. Vi sålde bland annat: Majs, broccoli, morötter, pumpor, brytbönor, ärtor, rödbetor, tomat, gurka och dill. Det var trevligt att träffa nyfikna grannar. En och annan visning av landet hanns med. Mellan kunderna jobbade vi med att lägga marksten i ladan.

Avgrävda vattenledningen fixad.

I samband med grävningen för dagvattenrören lyckades Jan gräva av vattenledningen som låg grundare än väntat. Det visade sig bli mer komplicerat och dyrt än vi hade anat. Den gamla PEM- slangen är i dimensionen 3/4 tum eller 28 mm utvändigt. Efter att ha frågat på en stor VVS- firma, järnhandeln och en rörmokare hittades äntligen en lösning med reparationskopplingar för denna dimension. För att skydda kopplingarna mot tjäle har vi lagt en skiva markisolering. Ovanför denna ligger betongrören som leder bort dagvatten. Innan vi fyllde på med jord tryckprovades lagningen.

En fin entré och en stökig hall.

Steg för steg har vi snyggat till runt främre ingången på nya huset. Dörren är nu återställd till det skick vi vill ha den. Taket ovanför dörren var täckt med korrugerad glasfiberplast som, nu har ersatts med galvad sinusplåt. När man kliver in i hallen är den nu lite mindre stökig men fortfarande lite för många skor och jackor tycker Sacha. En hatthylla i retrostil hittades på loppis och Lisa snickrade en skohylla.
 

Sparrisland i sikte.


 
Någon kanske undrar hur det går med vår antika sparris? Första sommaren var gräset meterhögt och Jan råkade köra över den med trimmern. I år låg den risigt till när vi skulle gräva för dränering. Lisa flyttade över den till stora bingar. Tack och lov- den ser ut att ha det bra. Vi har också föryngring på gång. Tidigt i våras såddes frön i sandblandad jord. Under sommaren har odlingslådorna fått stå på en skuggig plats i trädgården och plantorna har vuxit till sig. I dagarna har vi planterat om dem i nya krukor och täckt med ca. en centimeter kompost. I vinter ska de få stå i växthuset.

 

RSS 2.0