I skrivande stund: ett-noll mot ogräsen.

 
Lååååånga dagar i landet med både framsteg och bakslag har vi redan fått känna på. Man vet aldrig riktigt hur en odlingssäsong ska falla ut och det är ju det som gör odlingen till en så spännande sysselsättning. Nu vill vi verkligen inte ta semester! I alla fall inte från odlingslanden....
 
I helgen har bönlandet utökats med vaxbönor, sockerärt, märgärt och blåärt. Förra året satte vi ut sättlöken lite för tidigt så att många gick i blom och tillväxten blev dålig. Hoppas, hoppas att den här helgen var bästa tid för årets lök. Vi har också sått bovete i en ruta i stora landet.
 
Trots torka har potatis, bondbönor och ogräs växt till sig ordentligt. Vi kupar både potatis och bondbönor och gör samtidigt livet lite svårare för ogräsen. Ett-noll mot tistlarna i lilla landet, men bara tillfälligt. De är grymt snabba på att ge igen.
 
Näst sista bilden är vi inte så stolta att visa upp. Jordloppor har gått till angrepp i kållandet och för en ekologisk bonde finns det vad vi vet inte så mycket att gör åt det. De äter både på blanden och roten, vilket ger en mycket försvagad planta. Förodling och/eller fiberduk kan hjälpa till nästa år. Vi kanske testar att så om under duk. Ännu är vi bara i böjan på säsongen.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bernt Rudholm

Hej!
Tack för att ni bjuder på roliga och intressanta inlägg kring er gård i Holaveden. Min fru och jag har ett torp, eller som vi säger "ett ruckel" i närheten av Trehörna i Holaveden, det heter Lilla Sandkulla och vi undrar om Rubensgården är någorlunda i närheten.
Vi kämpar med en hel olika projekt och tycker att det roligt, men ibland lite tröstlöst. Det skulle vara roligt att fara över till er och byta erfarenheter, om ni också tycker det vill säga.

Vänliga hälsningar
Bernt R

2014-06-11 @ 14:38:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0