Trädgårdsmur och trädgårdshallon.

Förr byggde man sju meter stenmur på en arbetsdag. Ett ganska hårt arbete kan Jan intyga. Nu har vi traktor till hjälp. Förr grävde man ibland till frostfritt djup och ibland togs bara matjordslagret bort. Vi har lagt stenraden rakt på marken. En stenmur ger skydd till biologisk aktivitet där vi människor får svårt att komma åt. Gärdesgårdar med mest mångfald är de som ser vanvårdade ut med mycket sly och buskar av olika arter.
 
Vi har bestämt oss för att hjälpa till lite i den här processen och dra nytta av microklimatet. Det fanns redan en mur i öst- västlig riktning i trädgården. Längs den sticker några trädgårdshallon upp från tidigare trädgårdsmästare. Lisa fortsätter denna tradition längs den nya muren som går i nord- sydlig riktning. Hallonen sätts på västsidan. Tanken är att vi så småningom ska ha byggt samman de båda murarna för att rama in trädgården.

Kommentarer
Postat av: Tiina

Hej på er! Så oerhört mycket ni får gjort! Nu blir det skönt med utomhusarbete när vårsolen värmer lite mer. Hittade inslaget från SVT nyheter. "Burhöns får nytt liv" , 2 april. Kanske familjen kan berätta mer om sin verksamhet? Hönsen skulle onekligen ha ett sprättigt och gott liv på er gård! Vi hörs kramar Tiina

2015-04-14 @ 15:43:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0