Vedugnsbakat bröd.

 
Premiärbak i vedeldad bakugn. Vi började igår kväll med att elda snällt i ca 30 minuter för att driva ut fukt och värma hällen en aning. Dagen efter bör man elda 3-4 timmar. Vi var ivriga och nöjde oss med tre timmar. Under tiden kunde vi förbereda våra degar. Först in knäckebröd. Efter ett tag behövdes mer värme och vi eldade ytterligare en halv timma. Mer knäckebröd! Vi bakade två sorter: Ett med rågmjöl och ett med olika gryn, frön och linser. Sen bröden. Jan hade förberett en surdeg. Lisa ett sesambröd som jäst i 20 timmar och två små surdegslimpor som senare skulle bli skorpor i eftervärmen. Däremellan hann vi med två sorters småkakor. Den sista plåten fick gräddas i järnspisen. Vi höll på i ungefär sex timmar. Nu är vi trötta, rökta och dästa.

Kommentarer
Postat av: Monika

Vilken fin bakmössa du har Lisa!

2016-01-02 @ 17:59:16
Postat av: Kristina

Mmmm...tänk om man kunde känna doften. Måste vara ljuvligt och gott! Kramar Kristina

2016-01-11 @ 16:20:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0