Skördetider alla glada!

Spannmålet ska luftas i magasinet, äpplen ska plockas, bondbönor ska spritas, sylt och mos ska kokas. Att på några veckor ta hand om mat till ett helt år är en heltidssyssla. På tisdagar står Lisa på torget och säljer en del av vårt överskott. Det är härligt att kunna njuta av färskt och förädlat, syrat och syltat, värpt och odlat, plockat och samlat. Grödor som vuxit långsamt i levande jord. Grisar och höns blir också glada nu när det är säsong för äpplen och sådant som blir över. I år provar vi att lagra äpplen i den lilla källaren under tillbyggnaden. Det är ett torrt och svalt förråd som borde vara frostsäkert.
/Jan
 

Kommentarer
Postat av: Kristina

Smittande skördeglädje, vilka fina bilder! Det är tydligt att flitiga Lisa varit ihärdigt närvarande. Vilket skafferi & vilka tomater! Grisarna ser lyckliga ut också. Själv fick jag glädjen att koka två blygsamma burkar körsbärsplommon marmelad från bror och svägerskans trädgård, i brist på egna. I stan får man glädjas åt det lilla. Kramar! :-)

2016-09-07 @ 09:18:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0