Gröpkvarnen återuppväckt.

Den här gamla gröpkvarnen har inte varit använd på många år. Den stod på gården när vi flyttade in. Vi rengjorde och smörjde den enligt instruktionen. Ett hjul fick plockas bort från vår drivkälla, en Robinmotor som Juha hittade i en container. Tack! Lite lagerkavitation hörs från kvarnen men det håller länge som någon sa...Den maler i alla fall tillfredsställande.
 
Vuxna höns kan egentligen äta helt spannmål. Innan magen är igång på de små får de gröpe som komplement till ungfågelfoder. Gröpe är grovmalet spannmål som blandats med vatten till en gröt. Den kan ges kall eller varm. Vi använde havre, korn och vete. Havren kommer från egna odlingar.

Kommentarer
Postat av: Kristina

Grattis! Vilken tur de har kycklingarna att få komma till just er gård. De kommer att ha det bästa en höna kan få . Vilken skillnad mot rullande band. Riktig turtupp, lyckohönor. Och grönsakerna ser ut och smakar som en dröm. Det fick vi lyckostar provsmaka redan förra säsongen. Bra jobbat! Njut av er bästa årstid & ta ett extra spadtag för oss som inte har möjligheten. Detta är Lantliv på riktigt! Stor kram till er.

2015-06-10 @ 19:11:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0