Fler i familjen!

Idag växte familjen från två vuxna och en katt till två vuxna, en katt, två hönor och åtta kycklingar varav en tuppkyckling. Vi bestämde oss tidigt för Hedemorahöns eftersom det är den mest nordliga svenska lantrasen och därmed köldtålig. Vår begränsade eltillgång gör att vi i dagsläget inte kan driva en värmelampa. Efter att ha ringt runt fick vi tag på två hönor som nästan är värpmogna samt åtta kycklingar som har hunnit få fjäderdräkt.
Till en början tryckte kyckligarna ihop sig i hörnet på transportburen men efter att ha strött lite mat ända fram till foderautomaten blev det fart på dom och alla var hungriga. Det var skönt att se att alla åt och drack. De stora fann sig snart till rätta och gillade att sprätta. Värpredena verkar inte duga än så länge men kanske imorgon. En viss rastlöshet går att ana. Kanske var de vana att gå ute vilket de snart ska få göra.
Foderautomaterna byggdes i sista stund. På en loppis köpte vi frisbees för en krona styck. De har popnitats fast i botten på hinkar. Köpehinken sprack vid bearbetning så det fick bli en livsmedelsförpackningshink till den andra. På sikt kanske vi skaffar vattenautomat men just nu en begagnad hundskål. Vi hade hunnit vitkalka väggar och tak. Det sista på inredningen byggdes igår kväll. Nu har vi fullt upp med att passa upp de små.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0