En MAN-isk lördag.

Det är en lång väg kvar innan det går att konstatera om mitt arbete med kopplingen gjort någon nytta. Jag har i alla fall haft tid att återställa framvagnen till originalutförande. För det krävdes professionell hjälp. Smeden Thomas på Mölnlycke bilfjäder har renoverat paketet som hade ett brustet blad och resten har riktats. En resa till Norge fick göras där begagnade delar till framvagnen köptes från en entusiast. På vägen hem hämtades kardanaxeln som varit hos Spalding för renovering av knutkors.
 
Väl hemma har lamellpaketet till överbelastningskopplingen rengjorts. Nya kopplingar till motorvärmaren togs från en skrotad militärlastbil. De nya slangarna buntas med begagnade läderremmar från försvaret. Generatorn testades igår och verkar fungera. Laddningsregulatorn hade en bruten ledare som reparerats. Traktorn står nu på alla fyra och nästa helg kanske den går att provstarta. Då får jag se om den ska plockas isär eller om renoveringen kan gå vidare.
/Jan

Kommentarer
Postat av: Kristina

Fantastiskt, vilket avancerat pussel av reservdelar och spetskompetens i ämnet. Imponerande i en tid då majoriteten endast klarar att köpa färdigt då vi saknar viktig kunskap. Kramar syrran :-)

2017-04-09 @ 10:15:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0