Finland mitt i skördetid.

Att resa bort en vecka i september kanske inte är det mest optimala med tanke på alla höstsysslor som hänger över oss på gården. Jan hade dock fått tag på en efterlängtad Valmet 15 i Finland. Efter att ha lockat Lisa med den vackra naturen, en hotellnatt och peroger i Finland kunde resan planeras. Vi har ju ändå inte varit på semester tillsammans sedan 2012. Jan har fått stor hjälp från Finland med att få ihop traktorn och alla saker och därför gjordes gentjänsten att leta upp, köpa och ta med en stenkross dit som tack för hjälpen.
För att få så mycket nytta av resan som möjligt körde vi via Haparanda och då är det ju inte så långt kvar till Holgers traktormuseum i Svartbyn. Eftersom delar av samlingen är till salu passade vi på att göra lite affärer. En tallriksharv och en Ysta Brix gödselpump köptes här. Ett stopp gjordes också i Luleå för att köpa lite delar.
I Malax var det dax för omlastning. Krossen och alla saker åkte av och Valmet med tillbehör på. Sedan körde vi till ett antal adresser under hemresan för att plocka upp snökedjor, dokumentation och ytterligare tillbehör samt en vattentank.
Ett tips kan vara att inte förvandla en semester till ett milätande maraton. Vi spenderade väldigt mycket tid i lastbilshytten men det fanns också tid till naturupplevelser på kvällar och morgnar. Vi hann med grottkrypning i Iggesunds mäktiga Bodagrotta och två nationalparker i Finland. I Lepplax hann vi också med att handla härdiga växter som kommer passa bra i det lite karga klimatet hemma hos oss. Totalt körde vi nästan 300 mil med övernattning i Iggesund, Skellefteå, Ii (ja, det heter så!), Wasa, Björneborg, Åbo, på färjan och tillbaka hit.
 
STORT TACK till alla som passade gården, hönsen, katten, grisarna och husspindeln medan vi var borta!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0