Vårt nya grönsaksland.

På tegen vid vägen närmast uppfarten till vår gård och granne med grisarna hage anlägger vi år ett nytt grönsaksland. Vi startar med tre odlingsbäddar som om det går bra kommer att utökas tills vi har en hel odlingsföljd. På så sätt kommer vi sprida risken. Går det snett med någon gröda i vårt ena land kanske det lyckas i den andra. Vi har också haft en ökad efterfrågan vid grönsaksförsäljningen de senaste somrarna.
 
Jan plöjde tidare i vår. Sedan har Lisa en liten bit i taget sakta men säkert handhackat bort all rotmassa. På så sätt får vi bort det mesta av kvickroten redan från start och vi får en mer lucker jord än vid traktorharvning. 
Bäddarna har gödslats med hästgödsel och täcks med rötat gräs efterhand som vi producerar det. Allt gräsklipp från trädgården pressas ner i svarta tunnor (sopsäckar eller under presenning funkar också), tillsätt vatten och låt stå i solen tills det luktar syrat.
Den första bädden blir en kålbädd. För bevattning har Jan svetsat fast en tank som vi fått av en av alla våra favoritgrannar i en kärra från en annan favorit. Stort tack!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0